Külföldön szeretné tölteni nyugdíjas éveit? De valójában megteheti ezt?

2023.01.25

Elérkezett az idő, nyugdíjas lett és élvezni szeretné a jól megérdemelt pihenést, de még sem érzi jól magát, mert gyermekei a távolban külföldön élnek? Unokáit is csak egyévben egyszer láthatja nyáron, a szünidő alatt? Mit tehet ebben a helyzetben?

Milyen lehetőség van arra, hogy több időt töltsön szeretteivel? Van rá megoldás!

Ha nyugdíjas éveit külföldön szeretné tölteni az Európai Unió területén belül, az Ön által elképzelt országban vagy a külföldön élő családja és unokái, rokonai, barátai körében, arra van rá megoldás. Az EU-n belül megoldható, hogy a magyar társadalombiztosítás terhére vegye igénybe az egészségügyi ellátásokat, aminek azonban több feltétele is van. A befogadó országtól több igazolást is be kell szerezni, hogy a magyar társadalombiztosító hozzájáruljon a nyugdíjas részére, hogy a nyugdíj által már megszerzett jogosultságot az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére átvihesse egy másik országba.

Milyen igazolásokat kell beszerezni?

  • nyugdíjmegállapító határozat
  • külföldi lakóhelyről igazolás
  • közüzemi számla
  • internet, telefon számla stb.

A nyugdíjmegállapító határozatot, ha nem tudja mellékelni, segítünk annak beszerzésében. A többi igazolást azonmban Önnek kell beszereznie.

Ha érdekli a lehetőség, kérem keressen bizalommal! Akár egy személyre szabott szaktanácsadás keretében felvázoljuk Önnek a lehetőséget egy új élet kezdéséhez. A személyre szabott szaktanácsadáson kívül, állunk rendelkezésére szolgáltatásunkkal, egy teljes körű személyre szabott szakügyintézéssel és e közben Önnek nem kell megjelennie és várakoznia a hivatalban. Meghatalmazással mindent elintézünk Ön helyet.


Németh Ági

TB. tanácsadó

www.sosugyintezes.hu