Az EU-ba megy dolgozni?

2023.10.04

De tudja, hogy milyen kötelezettsége van Magyarországon, ha az EU-ba megy dolgozni? 

Tudja, hogy milyen hivatali ügyintézés vár Önre Magyarországon a külföldi munkavállaskor, és ha befejezte a külföldi munkaviszonyát, mert haza jön? 

Külföldön élő és dolgozó magyaroknak ezt tudniuk kell!

Azok a magyarok, akik külföldön vállalnak munkát az Európai Unió egyik tagállamában, tudniuk kell, hogy ha nem is Magyarországon dolgoznak, attól még itthon van kötelezettségük, amit rendezni kell, ez pedig a külföldi biztosítási jogviszony bejelentése.Minden belföldi állampolgárnak, aki az Európai Unió gazdasági térségébe megy munkát vállalni, illetve akinek a nemzetközi szervezet rendszerében létrejött biztosítása van, annak a biztosítási jogviszony kezdetét 15 napon belül be kell jelenteni, illetve a biztosítási jogviszony megszűnését. A bejelentési kötelezettségének eleget tehet a megyeszékhelyen működő Járási hivatalánál - Pest megye és a főváros esetén Budapest Főváros Kormányhivatalánál.

Sajnos a kötelességmulasztásból eredendően az évek során tetemes járulék fizetési hátralék halmozódhat fel, amelyről a NAV tájékoztató levelet küld.

Ha Önnek nincs ideje külföldi biztosítási jogviszonyának rendezésére, nincs ideje várakoznia a hivatalokban, vegye igénybe szolgáltatásunkat. Vállaljuk a teljeskörű ügyintézést, távügyintézés keretében is, de állunk rendelkezésére személyre szabott szaktanácsadással is. Keressen minket bizalommal, állunk rendelkezésére.


Németh Ági

+36 70/590 6717